Fördel fiber!

Markarydsfiber

 

Varför fiber? Varför nu?

 

 

 

 

 

 

 

Rimliga anledningar till att skaffa fiber och till att göra det nu!

 

1. Det finns bidrag att söka nu!

 

Bor du på landsbygden så är det vanligaste sättet att starta en fiberförening (ekonomisk förening). Denna förening kan sen söka bidrag hos Länsstyrelsen för att få bidrag till utbygnaden. Idag finns det pengar att söka i bidragspåsen. Vi vet dock inte hur länge det finns pengar i påsen. Därför vill vi lämna in ansökan redan 15 september 2015. Därför ska du anmäla ditt intresse nu!

 

 

2. Kostnad

 

Men vad kostar det? Här gäller det som är beslutat från varje enskild förening.

Skulle kostnaden överstiga det som föreningen har antagit i sin stadgar, så måste måste alla medlemmar tillfrågas om man ska godta en högre kostnad. Kostnaden kan också bli lägre.

 

 

 

 

Nu finns det pengar i länsstyrtelsens påse.

3. Framtidssäkert

 

Fibern är säkrare och stabilera och har en kapacitet som kommer att vara många, många år framöver,

Begränsningen som finns är ljusets hastighet. Servrar, modem, routrar, wifi datorer, surfplattor dvs allt det som kopplar upp i ändarna av fibern utvecklas. I takt med att detta utvecklas så behöver vi högra kapacitet, högre hastighet för att kunna nyttja all den teknik som framtiden bär med sig.

Dator, TV, telefoni är de tre saker vi fråmst tänker på idag. Men inom bara några år kommer vi se uppkopplade, gräsklippare, kylskåp, ugnar, kanske till och med tvättmaskiner. Detta kommer inte kopparledningen att klara av. Mobilnätet, kommer inte häller att klara detta.

 

 

4. Kopparnätet monteras ned.

 

Kopparnätet är idag en gamal teknik. Den är från början byggd för att ta hand om telefonsamtal.

Det är dyr att underhålla för nätägaren. Man kan likna det vid en gamal bil. Till slut blir den för dyr att hålla liv i, det kanske till och med börjar bli svårt att få tag i delar och säkerheten är låg jämfört med en nyare model.

 

Den nya modellen är smartare, Kan utan problem hantera samtal, data, TV mm. Den har dessutom gott om plats!. Hela familjen kan åka med! Ska barnens kompisar också åka med så är det inga problem, här finns det data kraft åt och plats åt alla. Dessutom åker man säkrare, för kabeln är i 9 av 10 fall nedgrävd och den leder inte ström. Så åskan slår inte ut fiberkabeln.

 

5. Löpande kostnader lägre.

 

Nya saker behöver inte alltid bli dyrare. Mycket just pga att man har mindre underhåll, färre tekniker som behöver åka ut på reparation, färre samtal till kundtjänst för att felanmäla osv. Allt detta gör att omkostnaderna blir lägre.

 

Har du idag fast analog telefoni via kopparnätet, mobilt bredband eller ADSL och parabol eller extra kanaler via antenn. Då har du goda möjligheter att få en lägre månadskostnad.

 

0733-909096

info@ekaaudio.se